Onkruid bestrijdenOnkruid bestrijden met kokend water?! Ja, u leest het goed. Met deze innovatieve methode verdelgt Kookuwonkruid groene aanslag, onkruid en mossen op en tussen de verhardingen in uw tuin. Uw tegels, klinkers, grind en hout worden blinkend schoon na een behandeling met kokend water. Snel, simpel en doeltreffend. U hebt er zelf geen omkijken meer naar.

Het resultaat: het jaar rond zorgeloos genieten van uw smetteloze pad, terras of vlonder. De investering: drie professionele, betaalbare behandelingen per jaar. De winnaars: u en uw tuin. En natuurlijk Moeder Natuur. Want de methode is milieuvriendelijk en duurzaam.

Onkruid bestrijden met kokend water: waarom?

Wie zo links en rechts eens informeert naar de beste manier om onkruid te verdelgen, krijgt vaak als antwoord: met huishoudazijn. Of: ik brand het altijd weg. Ook de onkruidverdelger van het merk Roundup wordt dan regelmatig genoemd. Elk van deze methoden heeft echter zo zijn bezwaren.

Huishoudazijn en wegbranden
Huishoudazijn is minder effectief, omdat het de wortel van het onkruid niet aantast. Het steekt dus relatief snel weer de kop op. Ook verontreinigt het middel de bodem. Niet alleen lokaal, maar azijn verbreidt zich via grond- en oppervlaktewater. Op die manier heeft het een negatief effect op het milieu. Wegbranden kent nogal wat risico’s (de brandweer kan erover meepraten!). Daarbij verwijdert branden bijvoorbeeld geen groene aanslag.

Roundup of glyfosaat
Roundup of glyfosaat, het werkzame chemische bestanddeel van Roundup, werkt snel en is bewezen effectief. Jarenlang was glyfosaat dan ook het beproefde middel tegen onkruid, ook onder hoveniers. Maar in feite is het een gif; het heeft toxische effecten. Glyfosaat wordt door onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwd als ‘waarschijnlijk’ kankerverwekkend. Het middel wordt ook in verband gebracht met tal van andere gezondheidsrisico’s.

Gezien de gevaren voor gezondheid en milieu geldt er sinds 2017 een verbod van chemische bestrijding van onkruid. Dat verbod is van toepassing voor professioneel gebruik, en geldt onder andere voor hoveniers. Er gaan stemmen op voor een totaalverbod, dus ook voor particulier gebruik. Hoogste tijd dus voor een veilige, effectieve en schone techniek: onkruid bestrijden met kokend water.

Kookuwonkruid.nl

Kookuwonkruid.nl is een initiatief van Stam Tuinvormgeving uit Veenendaal. Met hart voor ons werk en oog voor de effecten daarvan op de natuur, zijn wij razend enthousiast over deze duurzame methode van onkruidbeheer. We beheersen de techniek en beschikken over een speciale machine om snel en gemakkelijk bij onze klanten het onkruid te bestrijden met kokend water. Dagelijks zien we de resultaten van de professionele onkruidkoker: een brandschoon terras of pad, een vlekkeloze stoep.

Meer weten, een prijsopgave of meteen een afspraak?

Neemt u contact met ons op als u vragen hebt of benieuwd bent naar de kosten. Of om een afspraak te maken als u wilt dat wij ook uw onkruid bestrijden met kokend water. Vermeld voor een vrijblijvende prijsopgave in uw aanvraag uw adres, het aantal vierkante meters en of het gaat om bestrating, vlonder of grind. Dan doen wij u op basis hiervan een passend aanbod.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Kookuwonkruid.nl

Website laten maken? Doelbewust

Contact met Kookuwonkruid via WhatsApp