Onkruidvrije bestrating is helaas niet te koop! Bestrating vraagt altijd om onderhoud. In meer of mindere mate hoort het bestrijden van onkruiden, groene aanslag en mossen bij regulier tuinonderhoud.

Onkruid tussen tegels

Één van de minst fraaie klussen in de tuin. Het onkruidvrij houden van bestrating. Niet alleen het verwijderen van onkruid tussen de voegen van de klinkers maar ook de groene aanslag van het vlonder of de mossen verwijderen tussen de tegels. Vroeger namen we de tijd om de voegen schoon te krabben, te vegen en te schrobben. Vervolgens zijn we onkruid en groene aanslag te lijf gegaan met chemisch onkruidverdelger. RoundUp is een van de bekendste merken onkruidverdelger die er is. Het was zó makkelijk! Even spuiten en binnen een week was je bestrating onkruidvrij!

Onkruidverdelger in een flesje.

Chemische onkruidbestrijding behoort langzaam aan ook tot de verleden tijd. Dat is een goed streven! Want het gebruik van een onkruidverdelger zoals RoundUp ís gewoon schadelijk voor ons milieu. Maar hoe houden we dan onze bestrating onkruidvrij? Door dure ceramische tegels aan te schaffen? Of door liter schoonmaak azijn over de bestrating te laten stromen? Nee, dit kan anders! Een onkruidvrije bestrating, zonder mos en groene aanslag realiseren we duurzaam met… KOKEND WATER!

Onkruidvrij bestrating dankzij water?!

De grondstof voor het leven als basis voor het doden van onkruid, algen en groene aanslag. Probeer het maar eens uit met een pannetje kokend water. U zal ontdekken dat zodra het kokende water rijkelijk over het onkruid stroomt, de plant bezwijkt onder de hitte. Nu is een pannetje kokend water niet toereikend om uw gehele bestrating onkruidvrij te krijgen. Lees meer op onze website hoe wij al uw onkruid verdelgen met onze “Waterkoken XXL”. Duurzaam onkruid verdelgen voor particulieren en hoveniers in regio Ede – Veenendaal.

 

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - Kookuwonkruid.nl

Website laten maken? Doelbewust

Contact met Kookuwonkruid via WhatsApp